Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διαδικασία Χορήγησης Άδειας Ύδρευσης


Διαδικασία Χορήγησης Άδειας Ύδρευσης

1. ΑΔΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

Εφ’ όσον πρόκειται για νέα οικοδομή, ή παλιά οικοδομή που επισκευάστηκε:

α) Φωτοτυπία της οικοδομικής άδειας, η οποία φέρει θεώρηση – έγκριση από την πολεοδομία για υδροδότηση.

β) Στις περιπτώσεις που υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης στην περιοχή, απόδειξη από την οποία να προκύπτει η καταβολή του τέλους σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης, ή παράλληλη αίτηση για την σύνδεση του ακινήτου με το δίκτυο αποχέτευσης.

γ) Φωτοτυπία της κάτοψης του ισογείου ή της πυλωτής, της πολυώροφης οικοδομής, ή του καταστήματος ή της ισόγειας κατοικίας που πρόκειται να συνδεθεί.

2. ΑΔΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

α) Άδεια οικοδομής του κτίσματος.

β) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, με την οποία θα βεβαιώνεται από τον ιδιοκτήτη ότι μπροστά ή δίπλα από το ακίνητο του υπάρχει διαμορφωμένος δρόμος.

γ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, με την οποία ο ιδιοκτήτης θα αναλαμβάνει τη δαπάνη επέκτασης, καθώς και τη δαπάνη της μελλοντικής μετατόπισης του δικτύου ύδρευσης σε εγκεκριμένο δρόμο.

δ) Σε περίπτωση που υποβάλλεται κοινή αίτηση από τους συνιδιοκτήτες του ίδιου ακινήτου ή από ιδιοκτήτες διάφορων ακινήτων, πρέπει να υποβληθεί κοινή Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, με την οποία θα αναλαμβάνουν όλοι οι αιτούντες τη δαπάνη επέκτασης και τυχόν μετατόπισης του δικτύου ύδρευσης και θα βεβαιώνουν τα ποσοστά συμμετοχής του καθενός στη δαπάνη επέκτασης του αγωγού.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία i-bill επιλέξτε ηλεκτρονική έκδοση του λογαριασμού και κερδίστε έκπτωση 0,50 € για κάθε λογαριασμό.